Namai

Bulviniai blynai: praktiški patarimai jų gamybai

Daugumos iš mūsų valgiaraštyje neretai atsiduria bulviniai blynai. Tai yra vienas iš gardžiausių ir bene lengviausiai pagaminamų bulvinių patiekalų. Ir nors šiandien nemaža dalis žmonių pietauja ar vakarieniauja kavinėse, restoranuose ir užkandinėse, bulviniai blynai gali būti lengvai pasigaminti ir namuose. Tačiau jei iki šiol bulvinių blynų gaminti jums dar niekuomet neteko, tačiau ši mintis jūsų neapleidžia, pats metas susipažinti su keliais patarimais, kurių dėka bulvinius blynus pagaminti jums bus vieni juokai.

Užtikrinkite, kad jie suliptų

Nors paprastai bulvinių blynų paruošimui skirti receptai būna labai nesudėtingi ir aiškūs, visuomet yra naudinga žinoti kelias virtuvės „paslaptis“, galinčias padėti užtikrinti, kad kepant bulvinius blynus jie tinkamai suliptų.

  • Drėgmė: Labai svarbu, kad gamybos metu jūs pasistengtumėte iš bulvių pašalinti kaip įmanoma daugiau drėgmės. Kuomet bulvės būna sutarkuotos, galima jas padėti ant virtuvinio rankšluosčio, uždengti ir suspausti, tokiu būdu labai lengvai pašalinant drėgmės perteklių.
  • „Rišamieji“ ingredientai: Tikroji tobulų bulvinių blynų paslaptis yra tinkamas „rišamųjų“ ingredientų kiekis. Klausite, kas tai? Tai yra miltai ir kiaušiniai!
  • Karštis: Aliejus, ant kurio kepsite bulvinius blynus, turėtų būti pakankamai įkaitęs. Jei nenumanote, kaip žinoti, kuomet aliejus bus pakankamai įkaitęs, kuomet į keptuvę įpilsite bulvinių blynų mišinį, aliejus iš karto pradės spragsėti. Žinoma, aliejus neturėtų būti pernelyg karštas, kadangi susidariusi traški išorinė plutelė neleis bulvėms tinkamai iškepti.
  • Dydis: Turite būti tikri, kad jūsų gaminamų bulvinių blynų forma būtų tolygi. Tai užtikrins, kad jie visuomet iškeptų tobulai ir jų kepimui reikėtų vienodo laiko.

Su kuo valgyti bulvinius blynus

Tradiciškai bulviniai blynai yra valgomi kartu su grietine. Tačiau toks pasirinkimas tikrai nėra vienintelis. Taigi, su kuo galime valgyti bulvinius blynus? Pasirinkimo laisvė yra didelė, todėl pateiksime jums keletą pavyzdžių:

  • Padažai: pomidorų padažas, salsa padažas, gvakamolė, nachos sūrio padažas arba grietinė;
  • Priedai: juodosios alyvuogės, jalapenai, keptos šoninės juostelės, svogūnų laiškai arba laiškinis česnakas.

Bulviniai blynai su varške – kaip pasigaminti

Kai kalbama apie bulvinių blynų gamybą, negalima pamiršti, kad jų gamybai skirtų receptų įvairovė yra labai plati. Galite rinktis bulvinius blynus su faršu, vištiena, pievagrybiais ar sūriu. Tuo tarpu, jei nei vienas iš šių pasirinkimų jums netinka, gali būti pasirinkti ir bulviniai blynai su varške. Tai bus ne tik labai lengvai paruošiamas, tačiau ir ypatingo gardumo patiekalas.

Keli patarimai, kaip pasigaminti bulvinius blynus su varške

Ingredientai, kurių jums reikės:

  • Bulvės (kiekis: 1 kg);
  • Varškė (kiekis: 200 g);
  • Kiaušiniai (kiekis: 2 vnt.);
  • Miltai (kiekis: 4 šaukštai);
  • Svogūnai (kiekis: 1 vnt.);
  • Druska (kiekis: pagal skonį);

Bulvinių blynų su varške gaminimo eiga:

  1. Pradėkite nuo bulvių ir svogūnų sutarkavimo.
  2. Kai bulvės ir svogūnai bus sutarkuoti, imkitės varškės paruošimo. Varškę turėtumėte pertrinti per sietelį. Kai tai padarysite, sumaišykite ją su bulvių tarkiais.
  3. Į gautą mišinį įmuškite du kiaušinius, suberkite miltus ir druską.
  4. Visą mišinį labai gerai išmaišykite, o tuomet pradėkite bulvinius blynus kepti įkaitintame aliejuje. Kepimo metu stebėkite, kad bulviniai blynai keptų tolygiai ir apverskite juos tik tuomet, kai viena pusė bus optimaliai apskrudusi. Per dažnai blynų vartyti nereikėtų, kadangi priešingu atveju į juos įsigers daugiau aliejaus.
  5. Kai bulviniai blynai su varške bus iškepti, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio. Taip iš jų pašalinsite aliejaus perteklių.
  6. Bulviniai blynai paruošti. Galite juos valgyti su grietine, kartu pagardinant ir mėgstama uogiene. Skanaus!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *